Bigtwin

Bigtwin 355 april 2016

April uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

Flathead Offroader

750 cc Zijklepper uit Noorwegen

Deze groene flathead met zijn brute, bijna tractor-achtige uiterlijk, wekt bij iedereen een reactie op. De meeste mensen beginnen te glimlachen, als ze de motor zien, vertelt Jan. Deze motor is dan ook opgebouwd om lol mee te maken, zowel op de kilometers lange zandpaden, als op de lokale speedway-baan.

BREEZE NO. 13

Zo cool dat je het er als vanzelf warm van krijgt!

Hammerhead

Built by Klock Werks Kustom Cycles

De bagger scene lijkt twee kanten op te gaan; enerzijds de bagger afficionados die de trend aanhouden van vooral grote voorwielen. En anderzijds de echte toerrijder die een goed uitziende motor wil die anders dan anderen is, maar niet teveel opvalt. De Hammerhead valt in de laatste categorie.

Therapeutische Chaos

Daan laat zich niet kisten...

Daan Meyer uit Amersfoort bezit al enkele hele gave choppers en pas geleden kwam er nog eentje bij. Op 44-jarige leeftijd en in wat misschien wel de meest chaotische tijd van zijn leven genoemd kan worden, begon hij aan de bouw van deze badass Highneck. De naam van de bike? 'Chaos'!

Hybrid Shadow

Honda custom door Devious Choppers

Ron de Wit is werkzaam op het water in de havens van Rotterdam. Maar net zo graag is hij op het asfalt te vinden. Hij liet zijn Shadow bouwen door Devious Choppers in Barendrecht. De opdracht luidde: 'Bouw een ruige nekkentrekker met een hoge WOW!-Factor.'

Genieten in de Ardennen

Chopper Custom vrienden on tour

Sta me toe me even voor stellen: ik ben Willem en samen met mijn vrouw Bonita zijn we een stel dat helemaal gek is van choppers en custombikes.

TRIUMPH ON STAGE

Moto Retro Wieze 2016

Na  drie succesvolle edities met trendy caféracers bracht Moto Retro Wieze dit jaar hulde aan het merk Triumph. Terecht, want… Met 113 bewogen jaren boordevol tragedie en succes, mag het Britse merk claimen de oudste nog producerende motorconstructeur ter wereld te zijn. 

Battle of the Kings 2

Harley-Davidson Sportster Iron 883

De authorized Harley-Davidson dealers in de Benelux gaan met elkaar de strijd aan in de tweede ronde van de Battle of the Kings competitie. Ditmaal dient de Harley-Davidson Sportster Iron 883 als basis voor de Dark Custom creaties.

Ramalama Dingdong

'Best of show' 2015

Het Britse Destiny Cycles bestaat dit jaar 15 jaar en daarin zag men een mooie aanleiding om een speciale motor te bouwen. Begin dit jaar besloten ze een Anniversary bike te bouwen, een motor met een bijzondere geschiedenis en een mooi verhaal.

Chopper freak

Martin 'Matje' Rossel

Martin 'Matje' Rossel is de man die als eerste, als een echte pionier, de chopper in Nederland, vooral in het zuidelijk deel, introduceerde. Hij zag al gauw dat vooral de Honda viercilinders in Amerika erg populair waren. Samen met andere pioniers, zoals Harry Duckers, toog hij begin jaren '70 naar Amerika om zich helemaal suf te kopen aan chopper-on-derdelen.

Retro chop Softail

Retro chop uit Friesland

De Harley-Davidson Softail leent zich, dankzij het frame met verborgen schokbrekers, perfect voor opbouw als retro chopper, zo bewijst het nieuwste project van Jaap van Wieren uit Friesland. 

Forty Eight Bobber

De passie van Andy

De relaxte zithouding met de benen lekker vooruit en de sound of loud pipes van de Forty Eight overtuigden Andy zodanig, dat het inmiddels zijn derde exemplaar betreft, weliswaar telkens met een andere styling.

Backyard Racer

Tricken is de roadcaptain van de Free Riders uit Brugge. Voor grote tochten rijdt hij meestal op zijn trouwe FXR of zijn BMW. Voor alle andere ritten pakt hij zijn door vriend Lori gebouwde caféracer. Een backyard racer op basis van een 1200 Sportster met Vintage looks en Steampunk invloeden.

The Unknown

De jeugd van tegenwoordig... maar dan anders

Nooit eerder hebben we dit gedaan, maar onder het motto van ‘nooit te oud om iets nieuws te proberen’ bezoeken we voor het eerst in de lange Bigtwin-historie een brommer(!)club. The Unknown noemen ze zich zelf en ze houden van klassiek en eigenbouw.

Scambler Puro

Ducati Custom Rumble

Ducati heeft haar dealers wereldwijd uitgedaagd om los te gaan met het verbouwen van een Ducati Scrambler. Moto Puro uit Nuenen, dat eerder custom-historie schreef met de oogverblindende 'Elite ll' Caféracer, meldde zich direct aan. Grizzly bezoekt deze Ducatidealer, terwijl ze de laatste hand leggen aan hun Scrambler-project.

Big City Blaster

Central H-D Street Custom

Central Harley-Davidson in Veghel heeft al een aantal exemplaren van de 750 cc Street verkocht en ook de bezitters van een Street houden wel van een beetje customizen. Central H-D laat zien dat je relatief makkelijk al een heel mooi resultaat bereikt met deze kleine Harley.

STRATEGISCHE VERKENNER

Introductie Indian Scout 60

Na de eerste Scout die in 2014 debuteerde, zet Indian voor modeljaar 2016 een tweede Verkenner in: de Scout 60. Een strategische zet van het herboren Amerikaanse merk en Indian ziet voor haar tweede verkenner een belangrijke rol in de strijd om de gunst van de jongere rijders… 

Vlammen op Bonneville

Met het blik op oneindig spurt Tim weg op zijn oorverdovende kanonskogel. Langzaam, maar resoluut klimt het toerental en de eerste markers razen voorbij... ''Nog drie mijl te gaan'', flitst door Tim's hoofd, wanneer de 10.000 toeren gillend zijn trommelvliezen teisteren. Dán wordt hij badend in het zweet wakker. Ja, het is onmiskenbaar: Tim Kramer is besmet met de Bonneville koorts!