Bigtwin

Bigtwin 356 mei 2016

Mei uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

ICONIC SILHOUET

Introductie Triumph Bonneville T120 Black

In de sneak-preview in Londen eind 2015, waar Bigtwin als een van de weinige motorbladen voor was uitgenodigd, was het al duidelijk dat de nieuwe Triumphs klaar zijn voor de toekomst. Maar in diezelfde preview werd ook duidelijk dat datzelfde Triumph, nog meer dan voorheen, haar eigen verleden niet alleen weet te koesteren, maar ook op briljante wijze in haar ‘Modern Classics’-lijn motoren weet te verwerken. 

Feel the sound!

Geluid lezen en leren kennen bij Kess Tech

In het Duitse Obertheres stapt Onno binnen bij uitlaatfabrikant KessTech. Hij legt er zijn oor te luisteren om te ontdekken dat ‘geluid’ een machtig interessant onderwerp is!

Battle of the Kings 2

Harley-Davidson Sportster Iron 883

In de vorige editie Bigtwin onthulden we de teams in Harley-Davidson's 2016 Battle of the Kings. In de werkplaatsen van de deelnemende authorized dealers waren de projecten op basis van de Sportster Iron 883 al volop in gang gezet. De spanning over wat er precies ge- en verbouwd zou gaan worden, werd lang opgevoerd. De meeste deelnemers van de 'Battle of the Kings' competitie wilden begrijpelijkerwijs vooraf niet teveel informatie over hun bike kwijt.

Breeze no. 14

Bigtwin’s Shopper Cult Pages, als altijd een lust voor het oog en een weldaad voor het hart…

Yard Built Dealer Contest 2016

Dit jaar raapten in totaal 33 Europese Yamaha dealers de handschoen van de European Dealer Contest op. Zij gingen de uitdaging aan één van Yamaha’s Sport Heritage modellen grondig te customizen, om daarmee een onderlinge strijd om de gunst van Europa’s customliefhebbers uit te knokken. Vanachter de Hollandse dijken werden er drie interessante verbouwde Yamaha’s ingeschreven; De ‘Bomber’ van MotorCentrumWest, de ‘24 K Kando’ van Motoport Hengelo en de ‘XSR Caféracer‘ van Motoport Veldhoven. 

BREAKABLE

Met passie gebouwd!

Een boardtracker met een vooroorlogs Excelsior blok, een glazen tank en plexiglas naven? Er is maar één iemand die dat kan bedenken en het dan ook nog maakt… Piet Smits! De enthousiaste amateurbouwer bewijst maar weer dat je helemaal geen perfect uitgeruste werkplaats hoeft te hebben, om tot een verbazingwekkend resultaat te komen. 

Die Männer Machine

Münch Mammut

Massief, snel, peperduur en zeldzaam. Het zijn zo maar een paar kreten waar we de motoren van het kleine Duitse motormerk mee omschrijven. Ontwerper Friedl Münch is er nooit rijk of beroemd mee geworden, maar zijn doorzettingsvermogen om de ideale motorfiets te creëren is absoluut legendarisch te noemen!

Choose life!

Malamadre Motorcycles

De beste manier om een onbekende plek te ontdekken is nieuwsgierig en gefascineerd te blijven. Open staan voor nieuwe dingen en bereid zijn je te laten verrassen als toeschouwer in een nieuwe omgeving. 

Sweet Cadillac

Stylish Bagger door Azzkikr

Azzkikr… Dat is de weinig aan de verbeelding overlatende naam van het bedrijf in Phoenix Arizona waar Len Edmonson het scepter zwaait en dat zich volledig op het bouwen van dikke tourmonsters heeft toegelegd. Dikke tourmonsters, zoals deze Caddy-bike.

The coolest birds in town

'Voor ons bestaat het leven slechts uit eten, slapen en moto's'

Voor de team members van The Flying Hermans is het begin maart hoog tijd om de winterdemonen te verjagen. Traditioneel worden dan de motoren van hun heftafels afgeduwd en wordt het jaarlijkse caféracer evenement georganiseerd...

Born to break Rules!

Yamaha XV950 Racer

Met de XV950 Racer combineert Yamaha customstijl op smaakvolle wijze met klassiek en sportief. Bigtwin reporter Floris Velthuis is een zelfbenoemd ambassadeur van de Fusion stijl en kan dit soort onconventionele stijlfusies doorgaans erg waarderen. Om Yamaha's recente Sport-Heritage paradepaardje aan de tand te voelen, nam Floris 'm een week mee op pad. 

RIP'S RIDE

Werk in uitvoering!

De meeste mensen bouwen hun chopper in één keer af. De bike is dan precies zoals ze 'm willen hebben en het is goed zo. Er zijn echter ook van die figuren bij wie de chopper nooit echt helemaal naar het zin is. Rip's Ride is er zo eentje.

Carte Blanche

MRS Oficina Kawasaki Vulcan S

Kawasaki France gaf in 2015 custombouwer Mario Rafael Soarez de opdracht om een standaard Vulcan S te verbouwen. De van oorsprong Portugese vakman krijgt carte blanche met als enige dwingende eis dat de creatie klaar moet zijn voor de Parijse 'Salon de la Moto' van dat jaar.

Handmade leathers from Belgium

JVS Leather

In tijden van modernisering en machinale massaproductie lijkt ambachtelijk vakwerk zeldzaam of zelfs excentriek geworden. Maar de vraag naar echt kwalitatief hoogstaand handwerk zal altijd blijven bestaan. In het stijlvolle atelier van JVS Leather te Tremelo worden motortassen en –zadels nog met ware passie en onverslaanbaar, ouderwets fingerspitzengefühl vervaardigd door Jan van Samang.

Twisted Savage

Sander gaat extreem!

Dat de Suzuki Savage prachtig verbouwd kan worden hebben we al vaker gezien. Maar dit project van Sander Swerus is toch wel een geval apart! Deze creatieveling liet zich deze keer inspireren door het Amerikaanse bedrijf Twisted Choppers. Maar kopiëren? Never nooit, dus Sander gaf er ehh.. zijn eigen draai aan.

Social Distortion!

Speedrock, rodz & choppers

Het leven van Rik Krielaart staat stevig in het teken van de Rock & Roll! Hij maakt Steampunk-art en ook zijn luidruchtige choppers en ratrod Chevy passen in dit plaatje. Bigtwin is benieuwd naar wat deze actieve rocker allemaal bezig houdt en zoekt hem op in zijn werkplaats, bij een oude vervallen molen in hartje Amsterdam.