Bigtwin

Bigtwin 359 augustus 2016

Augustus uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

Seventies retro-style

Custom-kit voor Kawasaki Vulcan S

Met de fraaie Vulcan S Caferacer van MRS Oficina werd eerder al het bewijs geleverd dat de Kawa-cruiser een uitstekende basis vormt voor customprojecten. Ook de Italiaanse custombouwer Nicholas Martini ziet interessante mogelijkheden in de Vulcan S.

Show your bike

Show Your Bike (en scoor een T shirt!)

Vind je het leuk om je motor te laten zien aan alle andere Bigtwinlezers èn als cadeau een Bigtwin T shirt te ontvangen?

Mail een foto (bestand van minimaal 1 Mb) van je motor met een paar regeltjes toelichting naar info@bigtwin.nl  en we laten hem zien in de eerstvolgende S.Y.B. in Bigtwin!

Iedereen die zijn motor geplaatst ziet ontvangt zo’n uitermate stijlvol, gloednieuw Bigtwin T shirt cadeau!

Laat maar zien, Show Your Bike!

Nascar style!

Burnin’ fuel and smokin’ rubber

“Steeds moest ik 'nee' antwoorden op de vraag of ik mijn chopper zelf heb gebouwd” verklaart Martijn van Geenen. “Daarom wilde ik een tweede chopper bouwen helemaal zelf, zodat ik volmondig 'ja' zou kunnen antwoorden op die vraag!”

Mixed Shovel

Richard combineert oud en nieuw

Richard uit Brabant heeft altijd Harley Shovelheads gehad. “Vroeger kon ik niets anders betalen en nu wil ik niet anders meer hebben”, zo legt hij uit. Deze fraaie fiets is man’s laatste creatie. Een Bobjob met moderne elementen.

Riding the Nightstorm

Lezerstest Triumph Thunderbird Nightstorm

Met haar Thunderbird Nightstorm introduceerde Triumph een donkerder-dan-donkere versie van haar zwaarste paralleltwin cruiser. Het fraaie 1699 cc blok is ook zonder chroom nog steeds goed voor schitterende prestaties; Verpakt in kamerbrede souplesse is 98 pk en 156 Nm niet niks. Daarbij belooft Triumph een rijwielgedeelte met een ideale geometrie voor maximaal stuurgemak en een feestelijke mate van comfort. 

Vijf lezers kregen elk vier dagen de gelegenheid de NightStorm aan de tand te voelen en aan den lijve te ondervinden hoe deze zware, duistere Brit zich in de praktijk manifesteert...

PROJECT DRAG STAR

Jeroen’s eerste…

Zijn vriendin Samantha reed al een tijdje motor, dus kon Jeroen niet achterblijven. Twee jaar geleden haalde hij zijn rijbewijs en kocht een Yamaha 650 Drag Star. Tot zover het begin…

Cultfestival in Biarritz

Wheels & Waves 2016

Vijf jaar geleden opgezet als een anders-dan-anders evenement, is Wheels & Waves het uitgegroeid tot een waar cultfestival dat bezoekers uit heel Europa trekt. 

Aquila Italiano

Guzzi Caferacer van Jan de Groot

Bezoekers van de Battle of the Nations op het TT circuit werden verrast met een gaaf Caféracer evenement op de paddock. Hoofdprijs van de show was een fotoshoot door onze fotograaf Floris Velthuis voor een mooie reportage in Bigtwin! Jan de Groot uit Friesland was met zijn Moto Guzzi Caféracer de terechte winnaar!

Ride Unrivalled!

Nieuwe Custom Chrome Europe video

In 2014 verraste Custom Chrome Europe (CCE voor vrienden en intimi) met een grappige Bolt On And Ride-promo video die de titel ‘Sexy Thing’ mee kreeg. Het filmpje leverde zoveel positieve reacties op dat een vervolg niet kon uitblijven en dat kwam dan ook in 2015 met ‘This Is!’ Daarmee lijkt een traditie geboren, want op 17 juni j.l. zette CCE weer een nieuwe BOAR-promo online: ‘Ride Unrivalled!’

The XLR Competition

Factory Outlaw Race Bike door West Coast Motors

Soms zijn er wedstrijden waarbij de winnaar al van te voren bekend is. Niet door match fixing of door andere vormen van valsspelen, maar gewoon omdat de winnaar zo duidelijk de beste is, dat je meteen ziet wie er gaat winnen… 

Rumble in Rockanje

Benelux H.O.G. Rally

De Benelux H.O.G. Rally wordt elk jaar op een andere locatie en door een ander regionaal Chapter georganiseerd. Voor de 15e editie stond het World Port Chapter, gelinkt aan Harley-Davidson Rotterdam garant en als locatie werd voor het Zuid-Hollandse Rockanje gekozen. 

Racen in Rockanje

Rockanje bike weekend

In het laatste weekend van mei schudde het Zuid-Hollandse dorp Rockanje op haar zanderige grondvesten. Het duindorp veranderde voor twee dagen in een combinatie van het Daytona Beach der Lage Landen en het Sturgis van de Benelux.

Speed Chopper

High Neck Hardtail

Ergens midden in een nette woonwijk in Weert bevindt zich het bescheiden bedrijfje ‘Erkens Fietstechniek’. Mountainbiker en downhiller Sander Erkens voert hier met veel passie en enthousiasme voor zijn sporten het scepter. Behalve op sport-fietsen is de man ook verzot op sport-choppers. Zijn meest recente creatie is deze wilde Speedchopper.

BMW R 5 Hommage

Synthese van motorhistorie en custom

80 jaar geleden presenteerde BMW de R 5, een sportief model geïnspireerd op de toenmalige RS fabrieksracers. Nu is er de R5 Hommage als custom-eerbetoon aan dat legendarische model. 

Grote klappen

Sportster Racers 118 en 119

In Europa wordt altijd een beetje lacherig gedaan over racen met een Harley, maar in Amerika hebben de KRTT en de XRTT een lange en eervolle racehistorie. Dat je met een Sportster kunt racen wordt in Nederland overtuigend bewezen door Rian van der Veldt.

Bobber in blue

Triumph 3TA van Colin

Old skool is alive & kicking! Veel jonge gasten prefereren een klassieke chopper of bobber boven het gezoem van een racer en nemen alle technische nadelen voor lief. Of… Pakken het grondig aan! 

Backyard baby

Panhead Power uit Finland

Bigtwin reporter Floris ontmoette de Fin Markus tijdens de Norrtalje Bikeshow. Meteen was er de klik en werd Markus' old skool Panhead na de bikeshow op de foto vereeuwigd.   

Dragstyle Shadow

Jens bouwt een echte Gloger

Eigenlijk is het gewoon allemaal de schuld van zijn vrienden. Dat moet wel, want niemand raakt zomaar uit het niets zodanig geïnfecteerd met het custom-virus, dat ‘ie zich in een ombouw-avontuur stopt zonder een idee te hebben waar het eindigt of hoeveel het zal gaan kosten. 

BSA BEDWINGT GRANDS ALPS

In stijl naar het zonnige zuiden

Twee jaar geleden heb ik met vrouwlief Sarien, in de auto, een deel van de Route des Grands Alps gereden. Dat is de route die over bijna alle bekende Alpenpassen loopt. Hij begint in Thonon-les-Bains aan het meer van Genève en eindigt in Menton aan de Middellandse Zee, 666 km zuidelijker. Onderweg kwamen we veel motorrijders tegen waaronder veel BMW (zescilinder)-rijders en ook veel fietsers. Als het met een BMW kan of op de fiets moet het ook op een BSA kunnen, bedacht ik mij.