Bigtwin

Bigtwin 360 september 2016

September uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

ARAB EMERALD

Extreem juweel op twee wielen…

Naast hun dagelijkse projecten steken tal van custombouwers energie en creativiteit in echte ‘showcases’. Custombikes puur gebouwd om hun bedrijf te promoten, hun eigen vaardigheden aan te scherpen en de grenzen van het mogelijke op te rekken. De 'Arab Emerald' van Alain Custombike in Abu Dhabi voldoet makkelijk aan deze doelstellingen!

La Routa America!

Roadtest Victory Magnum

De bergen rijzen imposant op uit de Middellandse Zee. De weg langs de kust kronkelt zich langs de massieve wanden naar nog mooiere vergezichten. De vloeiende bochten worden gretig verslonden door de Victory Magnum en Zuid Spanje, een van de mooiste decors die een motorrijder zich kan wensen, ligt aan mijn voeten.

STOCK RADICAL!

Thunderbike  TB-R Production – R

Na het succes van de TB-R 2.0, een door Thunderbike omgebouwde H-D Breakout, heeft het Duitse team het design en de voorvork daarvan overgenomen voor een motor gebouwd op basis van hun eigen Thunderbike frame: de Dubbel R Production.

Bobchop 23

The Doctor & the Polisher

De Belgische broers Steven en Guy van Gastel zijn helemaal verzot op Harleys. Na een aantal restauratie projecten werd het tijd voor het échte werk: een eigenbouw bobber! 

El Diablo

Arie is chopper-addict

Ex-marineman Arie van Varik, de eigenaar van deze strakke eigentijdse L&L chopper, werkt in de verslavingszorg maar is zelf ook behoorlijk  ‘addicted’. Zijn specifieke verslaving heet ‘El Diablo’ en werkelijk alles moet er voor wijken.  

DER SCRAMBLER

Introductie BMW R nineT Scrambler

Het wereldwijde succes van de R nineT smaakt naar meer bij BMW en de ‘Motorrad Heritage’ lijn van het Duitse merk krijgt nu definitief vorm met de toevoeging van de R nineT Scrambler. BMW stelt haar nieuwe telg voor in het fraaie gebied ten zuiden van thuisbasis München en Bigtwin was er bij...

CUSTOM TOUCHED CLASSIC

Motobécane JT Brothers & Son

Klassiekers worden meestal gerestaureerd en alleen bij uitzondering gecustomized. De Belgische broers Johan en Joris Theybers maakten zo'n uitzondering en bouwden samen met zoon Robin een Motobécane met JAP motorblok, smaakvol en misschien wel mooier dan origineel...

LIBERATOR LEGACY

Harley-Davidson Softail Slim ‘S’

De H-D Softail Slim S is een ode aan de WLA, oftewel de Liberator, geproduceerd in de Tweede Wereld Oorlog. De Slim is een gloednieuw model, maar toch rijdt Onno hiermee als vanzelf terug in de tijd...

The Devil’s Toy

Johan is liever tegendraads…

Johan Hooyberghs is een onvoorwaardelijk fan van de cultfilm ‘Easy Rider’ uit 1969. De rolprent over twee motorrijders die op hun choppers door het Amerikaanse landschap cruisen, dromend van vrijheid en geluk, liet een diepe indruk achter en vormde een basis voor zijn latere visie op motorrijden. 

CALIFORNIA DREAMIN'

Onno's Yamaha XS 650 Chopper

Dromend van zon, zee en strand in combinatie met een coole chopper wordt door ondergetekende naar een project gezocht om de donkere wintermaanden door te komen.

Kind of Blue

Inspiratie, aspiratie en respiratie bij Affetto Ducati

Ducatidealer Leo Fleuren van Affetto Ducati in Overasselt heeft de laatste jaren een mooie traditie in het leven geroepen: Elk jaar rolt er een strakke Ducati special uit zijn werkplaats en de laatste jaren is het accent daarin vooral komen te liggen op Caféracers.

Motorclub Eastwood

“Bandjes, een striptease en een varken aan het spit.”

Van oudsher is Friesland een provincie waar we veel motorclubs vinden. Tegenwoordig lijkt het wel alsof elke stad en dorp daar een eigen motorclub heeft. Veel nieuwe clubs maar ook behoorlijk veel oude zoals Motorclub Eastwood uit Oosterwolde.

AMERICAN CLASSICS

AMCA 2016 MEET RAALTE

Bij de leden van de Europese AMCA leden was de locatie bij het museum van Max Middelbosch afgelopen jaar zo goed bevallen, dat ook dit jaar de Antique Motorcycle Club of America haar Europese AMCA Meet daar liet plaatsvinden.

Kustom Kulture 2016

Duitsers maken geen grappen...

Er is één evenement waar ik elk jaar naar toe probeer te gaan, ondanks dat ik er nog nooit onverdeeld positief over heb kunnen schrijven en dat is de Kustom Kulture Forever (KKF) in Duitsland. Steevast weet dit evenement mij te verrassen met een matige organisatie, maar dit weegt steeds niet op tegen de schoonheid van de talloze choppers, bobbers en hot-rods. Integendeel, deze meeting is een must voor iedereen met een hart voor hot-rods, customizing en old skool!