Bigtwin

Bigtwin 362 - november 2016

November uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

Dispar Vulgo

Ive en Geert zijn 'die anderen'...

Na een onverhoedse contact tussen een Fat Boy en het asfalt kwam het in Olen tot de oprichting van een duister en onaantastbaar pact tussen de gebroeders Verhaert. Sindsdien weerklinken er frequent mysterieuze slijpgeluiden uit hun garage en blijft de verlichting er tot diep in de nacht branden.

PROJECT BIKE EMMA

XJ650 Scrambler door team C.R.A.F.T.

Gymleraar Frank Marcus van Het Emma College in Heerlen nam het initiatief voor een project als eindstage voor het vierde jaar. Samen met vijf leerlingen vormde hij het C.R.A.F.T. team en ze bouwden een te gekke Yamaha scrambler, die werd gepresenteerd op een grote beurs en nu ook in Bigtwin.

WELCOME TO THE MASHINE

Introductie 2017 Mash modellen

Op het wonderschone eiland Corsica stelt Mash haar nieuwe 2017 modellen voor. De geestelijk vader van het merk, de Fransman Frédéric Fourgeaud, nodigt de internationale pers uit: 'Welcome to the Mashine!'

DOGGE BOBBER

Verbouwde dragstar

Twee weken nadat Thom Dogge is getrouwd, maken we foto's op precies dezelfde plaats als die van de trouwreportage. Toepasselijk, want zijn Dragstar bobber is namelijk zijn tweede grote liefde...

PURE & CRAFTED

Berlijn heeft haar customevenement!

Na de eerste editie van BMW's Pure & Crafted Festival in Berlijn vorig jaar, was het voor iedereen duidelijk dat het niet bij een eenmalig feestje zou blijven...

SUNSET ORANGE

Kawa Z 650 door Wrench Kings

Bram en Joost runnen het bedrijf Wrench Kings in Bilthoven. Ze bouwen voor elk budget een motorfiets om tot een uniek exemplaar. Zoals ook de motor van Mitchell. Hij sjouwde 5 kratten met onderdelen naar binnen met de vraag; ''Kunnen jullie misschien wat kleine aanpassingen doen aan mijn Kawa Z 650?''

POWER MONSTER

Ducati monster 1200R

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een soort van motor-bucketlist met merken of types waar je altijd nog eens op moet gaan rijden. Al is het maar één keer. Bovenaan mijn lijst: Ducati. Een illuster motormerk, dat wordt geroemd om zijn aansprekende designs en bijzondere techniek.

BACK TO BASIC

Old style bouwers uit Limburg

De Limburgse bouwers Peter en Giel zijn voor de vaste lezers geen onbekenden. Beiden hebben al eens in het blad gestaan met zelf gebouwde Harleys. Wanneer je hen vraagt wat de mooiste is, dan is het antwoord steevast 'de volgende!' De heren zitten elke donderdagavond bij Giel in de werkplaats. ''Om zes uur begint het met friet, afgeblust met een bak koffie. Daarna kijken we eens rustig wat er moet gebeuren. We knutselen vaak tot diep in de nacht!''

INDIAN TRAILS (2)

Amerika verkennen

Bigtwin reporter Ben rijdt de 'Indian Trails' tourtocht mee van de Nederlandse motorreis organisator U.S. Bikers. Hieronder het tweede deel van zijn poging de letterlijk onbeschrijfelijk mooie tocht toch zo goed mogelijk te beschrijven...

VANGUARD RACER

Numbnut bouwt Guzzi V8 tribute bike

Een samenwerking tussen Moto Guzzi en het kledingmerk Vanguard resulteerde in het idee om een motor te bouwen die past bij de Vanguard V8 Racer Jeans, die op hun beurt weer zijn geïnspireerd op de Moto Guzzi V8. Voor het bouwen van een tribute aan de legendarische Italiaan werd aangeklopt bij Roderick van Numbnut Motorcycles.

BADASS FAT BOB

Rough Crafts inspiratie bij Wild Bunch Industries

Arie Flierman, de man van Wild Bunch Industries, bouwt graag 'mean looking' bikes. De Brabander Rob Buijsman was met zijn verzoek om een sportieve Fat Bob te laten bouwen in de stijl van Rough Crafts, dan ook aan het goede adres bij Arie! Het leuke is dat Winston Yeh, die de scepter zwaait bij Rough Crafts, een bijdrage heeft geleverd aan dit bijzondere project.

STREET GLIDE SPECIAL

Vlot sturend en comfortabel

De Street Glide was al direct een hit, één van de best verkochte, zo niet het best verkochte model, sinds de dag dat hij in de H-D showrooms stond.

70'S RACING SPIRIT

Krugger-Yamaha Yard built supercharged SR 400

De afgelopen jaren liet Yamaha een aantal van 's werelds beste custombouwers los op de modellen uit haar Sport Heritage lijn. Dat leidde keer op keer tot gave en buitengewoon originele 'Yard Built' customs. Verantwoordelijk voor de nieuwste Yard Built creatie is de Belgische custombouwer Fred 'Krugger' Bertrand.

HERITAGE CHOPPER

Twin cam met Panhead look

Joop Klaasse zag een hardtail Panhead chopper en raakte erg gecharmeerd van het model. Maar sleutelen langs de kant van de weg en wandelende nieren? Dat zag hij niet zitten! Hij klopte daarom bij South East Motorcycles aan, met de uitdaging om een anno-nu functionerende Harley te bouwen, met looks van toen!

SHARP DRESSED MEN

Distinguished gentleman's ride

TON UP!

Virago volgens Dutchcaferacers

De caféracer cult had in de jaren vijftig alles te maken met 'cracking de ton'. Sneller dan 100 mijl per uur! Tegenwoordig is 'de ton', ofwel 160 km/u rijden niet meer zo bijzonder, maar de café-racer scene is anno 2016 nog steeds kickin' & alive! Wil Coopmans is de man achter de website Dutch Cafe Racers en hij vertelt enthousiast over zijn visie op de hedendaagse caféracer.

 

BLITZZE BOBBER

BMW R60 Bobber van Martin Poelman

Al meer dan twintig jaar heeft Martin Poelman een BMW R60 met zijspan. Niemand kent de techniek van deze motor beter dan maatje Trijnco, die de motor al tien jaar in onderhoud heeft. Na al die jaren werd het tijd voor een drastische make-over en werd hij opgebouwd als Blitzze Bobber!