Bigtwin

Bigtwin 363 - december 2016

December uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

LOVE ME OR LEAVE ME

Drie maal Yamaha SR 400

Het lichtste model in de Sport Heritage lijn van Yamaha, de SR400, is bepaald geen echte nieuwkomer. De stamboom van de nostalgische eenpitter voert namelijk terug tot 1978! Maar de bescheiden klassieker is nog steeds 'alive and kickin'.

HARD ROCK CAFERACER

Extreme Sportster door G.O.C.

De werelden van custombikes en muziek hebben een onmiskenbare link en dit is wat er gebeurd als een gerenommeerde custombouwer zich tot doel stelt die link als visueel spektakel neer te zetten. De naam 'Hard Rock Caferacer' is in dit geval zeer toepasselijk, want de motor staat nu in het Hard Rock Café in het Poolse Krakau.

ZENUWSLOPENDE THRILLER

F.I.M. EK Dragrace 2016

Zelfs Alfred Hitchcock had het niet beter kunnen bedenken. In alle klassen van het FIM Europees Kampioenschap moest de laatste run van het jaar de beslissing brengen. Met Europese titels voor Gert-Jan Laseur en Martijn de Haas kreeg deze thriller voor Nederland ook nog eens een spectaculair goede afloop!

Intermot Customized

AMD WORLD CHAMPIONSHIP

Met grote meerderheid van stemmen behaalde de Japanse customizer Suicide Customs op 10 oktober de eerste plaats in het twaalfde AMD World Championship tijdens de Intermot in Keulen. Het betekende voor Koh Niwa de eretitel van 'AMD World Champion of Custom Bike Building'.

Bonneville Bobber

Coole bike met authentieke uitstraling

Op 19 oktober j.l. onthulde Triumph op spectaculaire wijze in Londen het nieuwste lid van de Bonnevillefamilie: De Bonneville Bobber. Middels een groots opgezette introductie, inclusief muziek en Britse beroemd heden, werd Triumph's jongste Bonnie onthuld.

MODEL K

De voorloper van de Sportster

Begin 50-er jaren kwam de import van Engelse motorfietsen in Amerika opeens goed op gang. Dit had onder meer te maken met de teloorgang van Indian. Maar vooral speelde de devaluatie van het Engelse pond in 1949 een belangrijke rol, waardoor de Britse machines plotseling een heel stuk goedkoper werden in de States.

ME & MY RIDE

Jurjen van der Raaij

Aan de Jan Evertsenstraat 23 in Amsterdam bevindt zich een kapsalon 'voor hem en haar', die nèt even anders is dan anders. Pal voor de deur van 'Salon Jurjen' bevindt zich niet alleen een levensgrote cowboy, maar ook een Harley-Davidson Electra Glide en dan weet iedereen: 'De baas is er'.

'HET GAAT OM HET RIJDEN EN DE VRIENDSCHAP'

HDC Brabant Brothers

Deze keer gaan we op bezoek bij een kleine, pas opgerichte Harley-Davidson Club. De 'Brabant Brothers' noemen ze zichzelf en ze komen maandelijks bijeen in een knus optrekje in de tuin achter het woonhuis van een van de leden.

KARMA BITCH

De sleutelretraite van Patrick

Docent Patrick 'Pat' Versteeg doet na een lange werkdag niets liever dan lekker klooien in de garage. Zo verbouwde hij een oude en verwaarloosde Honda CX tot een coole tracker. Rode draad in het verhaal was dat eigenlijk alles van een leien dakje liep! 'Karma', zo meent Patrick. Maar tijdens de fotoshoot veranderde de bike opeens van naam...

AFSCHEID VAN DE ZOMER

H.O.G. End of Season Rally Valkenburg

Al 15 jaar lang wordt er bij aanvang van het motorseizoen een Benelux Rally georganiseerd, telkens op een andere locatie. Nu werd, voor het eerst, het seizoen ook afgesloten met een H.O.G. evenement. De eerste editie van de H.O.G. 'End of Season' werd georganiseerd op de Cauberg te Valkenburg.

BUELL BOBBERSTYLE

Peter bouwt V-twin voor Petra

Howel het Buell XB9R blok dankzij de uiterlijke kenmerken duidelijk familie is van de Harley XL, is het blok onder de kleppen geen Sportster. En dat is duidelijk te zien aan de indrukwekkende specificaties. Maar wat gebeurt er als je zo'n brute V-twin in een bobberframe lepelt?

CAFE SCRAM 1

Mash Scrambler volgens Wrench Kings

Wrench Kings is een jong bedrijf in Bilthoven dat alle soorten en merken motoren verbouwt. Het vierkoppige team denkt graag 'out of the box' en gaat in opdracht van de Nederlandse Mash importeur een 400 Scrambler verbouwen. Bigtwin volgt het verhaal in twee delen.

OP DE ELECTRA GLIDE NAAR DE NOORDKAAP

Shovelhead, the best motorcycle in the world!

Het is alweer 20 jaar geleden, toen op een bepaald moment bij mij ineens de gedachte op kwam om naar de Noordkaap te rijden. Ik had er een paar keer van gehoord en voor mij had het iets mysterieus en avontuurlijks. Nu moest het gaan gebeuren...

FLYING FORTRESS

Moto Guzzi MGX-21

In 2014 werd de MGX-21 als 'studieobject' geïntroduceerd en werd meteen enthousiast ontvangen. Normaal gesproken zijn 'studieobjecten' niets meer dan appetizers en ook bij deze Guzzi was het wel duidelijk dat de X-21 in productie zou gaan. Bigtwin deed een rondje Milaan - Mandello, inclusief cappuccino en gebak.

REMBLOKKEN VERVANGEN

Zelf sleutelen

Het remsysteem van je motorfiets is een belangrijk onderdeel met betrekking tot de veiligheid. Voor serieuze problemen met je rem-systeem ga je natuurlijk naar je dealer, maar het vervangen van een set remblokken zou je zelf kunnen doen. Hieronder leg ik uit hoe je dat stap voor stap op een makkelijke manier zelf kunt doen.

TWO OF A KIND

Pierre en Nils bouwen hun eigen Seventy-Two

De Harley Seventy-Two werd oorspronkelijk ontworpen als hommage aan de legendarische State Route 72, de meest geliefde cruiseboulevard van Los Angeles. Pierre Martens en Nils Vandenbossche bouwden hun eigen machines verder uit naar hun geheel eigen smaak.

FULL CUSTOM WILDSTAR

Custom project van Rene

Onder de Metrische chopperfanaten is Yamaha's Wildstar een zeer gewilde motor om te verbouwen. In combinatie met een geweldig rijgedrag, biedt de Wildstar meerdere redenen om Japans te rijden in plaats van Amerikaans. Hoewel veel modificaties beperkt blijven tot wat accessoires, gaan sommigen een stapje verder. Check deze Wildstar van Rene Weijers!

AMERICAN V-TWINS ONLY!

Introductie Bridgestone Battlecruise H 50

Met de Exedra Max had de Japanse bandenfabrikant Bridgestone al een cruiserband in huis die geschikt is voor alle mogelijke types van cruisers. Maar nu is er de Battlecruise H50; een Bridgestone cruiserband speciaal ontwikkeld voor Amerikaanse V twins. Onder de zon van Orlando, Florida stelt Bridgestone haar nieuwe H50 voor aan de internationale pers. Bigtwin is er bij.

BONDO CHOP

Over de top Kawa Z1000 door Peet

Begin jaren zeventig kwam Kawasaki op de markt met de Z1000, een snelle viercilinder met een slank wespenkontje. Peet Wolters van Pitchfork Custom Parts kreeg zo'n fiets in handen. Maar hij had er hele andere plannen mee dan wat Kawa oorspronkelijk had bedoeld...