Bigtwin

Bigtwin 382 - juli 2018

Juli uitgave van Bigtwin -  is gewoon na te bestellen via deze link.

In Nederland voor 6,50 euro en in België voor 12.50 euro!

KNIPOOG NAAR DE SEVENTIES

Forty-eight Special en Iron 1200 NIEUW

Het Harley-Davidson Sportster model is al 61 jaar onafgebroken in productie en is nog steeds populair. Met de komst van de nieuwe Forty-Eight Special en Iron 1200 kun je er donder op zeggen dat aan de indrukwekkende historie van de Sportster lijn ook voorlopig nog geen einde zal komen!

TWO-FACED CHOPPER

John's Panhead door Ironpit

Een van de mooiste motorblokken die Harley-Davidson ooit gemaakt heeft is zonder twijfel de Panhead. De meest tot de verbeelding sprekende stijl is daarbij, wat mij betreft, de Frisco-style. Laat de mannen van IronPit uit Helmond deze twee elementen combineren en een schitterende seventies chopper is het resultaat.

PINK DIAMOND

Arlen Ness 70's Digger!

Zo af en toe heeft Bigtwin reporter Floris een motor voor de lens die een onuitwisbare indruk op hem maakt. Deze 70's Digger van Joost Mom is er zo'n eentje! De chopper is helemaal stijlzuiver opgebouwd van onderdelen uit de tijd van de hippies en flowerpower. Het museumstuk werd gecreëerd door Jacco van Royal Kustom Works, die er een waar levenswerk van maakte!

MADE IN UTREG

Walther bouwt Maxim Bobber met zijn oom

Het is niet vreemd dat Walther Boogaard geïnteresseerd raakte in choppers, want zijn oom is niemand minder dan de bekende Utrechtse custombouwer Hans Bos van Bozzies. Onder toeziend oog van ome Hans, bouwde Walther zijn verwaarloosde Yamaha Maxim om tot een messcherp sturende hardtail bobber.