Bigtwin

Bigtwin 387 - december NIEUW

De nieuwste uitgave van Bigtwin is uit! Met artikelen over de CBX Musclebike, Breakout Moccarica, Scramblin' Twins, Pearl Necklace en nog veel meer... 

De december-uitgave is vanaf 23 november tot en met 20 december 2018 verkrijgbaar in winkels en bij pompstations. Geen zin om naar de winkel te gaan? Bestel hem dan online via deze link voor € 7,50 (België € 15,-) en ontvang hem in huis.

LET OP: Abonnees ontvangen Bigtwin rond 16 november huis!

CBX MUSCLEBIKE

Rno Cycles neemt Honda zescilinder onder handen

Rno Cycles behoeft voor de Bigtwin lezer bijna geen introductie meer. Deze meesterbouwer uit Culemborg heeft zich gespecialiseerd in het realiseren van unieke specials in een herkenbare eigen stijl. Dit keer krijgt Arno de vrije hand bij de ombouw van een Honda CBX zescilinder van 70's Superbike tot hedendaagse Musclebike!

MOCCARICA

CCE Bolt On And Ride Softail Breakout

Custom Chrome Europe heeft een rijke traditie van Bolt On And Ride custombikes, opgebouwd door grote namen in de customwereld. Voor 2018 ging CCE een samenwerking aan met o.a. de Duitse custombouwer en onderdelenproducent Rick's Motorcycles in Baden-Baden. Het team van Rick's startte met een nieuwe Milwaukee Eight FXBR Breakout en transformeerde de machine in deze schitterende lowrider; De Moccarica!

SCRAMBLIN' TWINS

BMW R Nine-T Scrambler / Triumph Street Scrambler / Ducati Scrambler 1100 Special

Naast de caféracer en de bobber is de scrambler het derde historische motortype dat als vanzelf een sterke revival beleeft. Met drie dikke Europese scramblers naast elkaar zoeken we naar de verschillen, de overeenkomsten en de redenen achter de hervonden aantrekkingskracht van het klassieke manusje-van-alles onder de motoren.

PEARL NECKLACE

Beer bouwt seventies chopper voor Cees

Cees uit Heerlen tikt krap de twee meter aan en elke fabrieksmotor lijkt onder zijn kont een brommertje. Na vele jaren standaard Harleys te hebben gereden besloot hij om een lang gekoesterde droom te laten uitkomen: een échte chopper. En dan eentje van een reuzenformaat! Met dit verzoek klopte hij aan bij de bekende Beer (Grizzly) van BBDesigns, die bijna volledig de vrije hand kreeg om deze Pearl Necklace te bouwen!