Bigtwin

HARLEY-DAVIDSON SPECIAL 2018

De Harley-Davidson Special ligt nu in de winkel! Boordevol met o.a. de 2019 modellen, rijtesten van de Road King, de Fat Bob en Fat Boy en verschillende Sportsters. Daarnaast een mooi artikel over een Burnin' Bagger en een uitgelezen verzameling custombikes op basis van Harley-Davidson. Verder artikelen over de Dyna show in Amerika, Harley-Davidson Club Nederland en over Harley-uitlaten. 116 pagina’s boordevol lees- kijkplezier voor maar 5 euro!. De H-D Special is ook te bestellen via deze link.

HARLEY-DAVIDSON 2019 SOFTAIL

Helemaal nieuw voor modeljaar 2019 is de FXDR 114.

Deze nieuwkomer combineert de 160 Nm power van het 1868 cc Milwaukee-Eight 114 blok met een relatief laag (droog-) gewicht van 289 kilo! Dit o.a. dankzij een nieuwe aluminium swingarm, aluminium subframe, lichtgewicht wielen en composiet materiaal spatborden. Om de rijder in de praktijk optimaal van de betere stuureigenschappen te kunnen laten genieten, is de maximale hellingshoek van de FXDR 114 groter dan die van enig ander Softail model. Het gespierde design van de FXDR 114 is geïnspireerd op de wereld van de Dragracerij.

BURNIN' BAGGER

Gebouwd door South-East Motorcycles

De Rotterdamse ondernemer Jim Doorewaard wilde een praktische bagger, bedoeld voor lange afstanden en met voldoende bergruimte en voor dat doel klopte hij aan bij South-East Motorcycles in Heijen. Naarmate zijn Street Glide project vorderde kwamen de ideeën vanzelf en het liep allemaal eh.. wat uit de hand! Op onderdelen werd niet bezuinigd, met als resultaat een one-off 26 inch voorwiel en een heuse flamethrower in het uitlaatsysteem!

HARLEY-DAVIDSON TIJDLIJN

Met het modeljaar 2019 voor de deur nemen we een kijkje in de rijke H-D historie. Wat gebeurde er in ...?

THE SOUND OF HARLEY

Wat je over uitlaten moet weten

Één van de onderdelen die bijdraagt aan het motorplezier, is de uitlaat. Vooral het geluid moet lekker klinken en het design moet passen bij je motor. Dat de uitlaat ook een cruciale rol speelt bij het vermogen en de rijeigenschappen wordt vaak onderschat.