in dit nummer

DARK CHICANO GANGSTER

De donkere softail van Marco

Marco Zeeman is een geboren en getogen Hagenees. In het dagelijks leven zet hij zich in voor de energietransitie van zijn eigen stad. Het is een bevlogen man die er met honderd procent voor gaat. Dat zie je terug in zijn werk, zijn fotografie en natuurlijk de door hem zorgvuldig ontworpen Softail in de Chicano Gangster stijl.

'CHOPPERBOUW BLIJFT LEUK, WANT NIKS IS HETZELFDE'

P.W. Custom Cycles

Als tiener begon Piet Wierda al met motoren. Zijn liefde voor, met name oude stijl Harley choppers, begon toen hij bij Snake's Bikeshop een bijbaantje kreeg. ''Daar is het virus binnengekomen'', vertelt de inmiddels 30-jarige chopperbouwer uit Arum.

IT'S SHOWTIME!

De nieuwe Indian Scout Rogue

De Rogue is het nieuwste model uit de Scout reeks van Indian. Motorisch is hij onveranderd, maar in looks een behoorlijk verschil ten opzichte van zijn voorgangers. Alle parts inclusief het blok zijn zo donker mogelijk uitgevoerd met de tank in Stealth Grey paint. Verder is ie extra-cool aangekleed met een 8-spaaks voorwiel, mini-ape, quater-fairing en sportief zadel.

PAINKILLER

De Highneck Chopper van Roel

Bij een èchte chopper zie je van een verre afstand al dat het geen fabrieksfiets is. De highneck van Roel Kilsdonk is hier een goed voorbeeld van! Zijn bike heeft de onmiskenbare contouren van een extreme chopper. De weg die moest worden afgelegd naar dit eindresultaat was er wel eentje met hobbels.

NORMANDY BEACH RACE

Klassiek raceplezier op Sword beach

Vorig jaar beleefde een sleecte groep classicfans de derde strandrace op het strand van Normandië. Onno reisde af naar Frankrijk en beleefde het mee...

NOTHING BUT THE BEST!

Erwin's FXDR-R

Als je een eigen bedrijf hebt, dat alleen de meest exclusieve auto's verkoopt, dan heb je begrijpelijk geen zin in een doorsnee motorfiets. Erwin Schroevers neemt alleen met het beste van het beste genoegen en het moet bovendien exclusief, uniek en custom made zijn.

COMPLIMENTI MOTO GUZZI!

Naar Mandello voor een verjaardagsfeestje...

Op zondagmiddag 5 september 2021 verzamelen een aantal Guzzioten zich voor een rit naar het Italiaanse Mandello del Lario. Hoewel het 100-jarig jubileum van Moto Guzzi is uitgesteld vanwege Corona, besloten ze toch maar te gaan. Guzzi wordt tenslotte maar éénmaal ècht 100 jaar! Mike vertelt...

OIL, PETROL AND BURNING RUBBER

Het leven van Filip en Suzy

Behalve onvoorwaardelijk biker is Filip Vermeeren al een half mensenleven lang Suzuki-fanaat. MotoGP gaat boven alles en op Classic races scheurt hij rond op een legendarische RG500 met Engels Seeley frame. Voor het modale leven valt hij genoegzaam terug op 'Suzy', zijn favoriete GSX1100 caferacer.

OLD INDIANS NEVER DIE!

Altjo en Robert over hun grote passie

Het merk Indian kent een bijzondere historie, waarin het jaar 1953 een kantelpunt vormt. Dat is namelijk het laatste jaar waarin er nog door de oorspronkelijke fabriek Indians gebouwd werden.

TOUGH CHOICE!

Royal Enfield Continental GT vs Kawasaki W800 Cafe

Retro is hot en verschillende merken spelen daar goed op in met zeer aantrekkelijke modellen. Rick en Kris nemen twee van zulke gave bikes mee op een toertocht dwars door het Groene Hart om uit te vinden welke van die twee de harten het snelst doen kloppen.

UPGRADE MILWAUKEE-EIGHT

Stage IV kit voor Road Glide

Marcel heeft een Road Glide uit 2017. Hij houdt van flink doorrijden en heeft daarom zelf een Screamin' Eagle Stage IV besteld, waarmee het M8 motorblok vergroot wordt van 107 naar 114 CI. Op verzoek van Marcel gaat Gert Jan Laseur de SE kit monteren. Het was even zoeken naar de juiste combinaties, maar uiteindelijk toch met een mooi resultaat.

LINDA'S RIDE

Serge bouwt Chopper voor zijn vrouw

''Deze motor heb ik gekregen van mijn man'', verklaart Linda. ''Ik vind 'm de beste custombikebouwer die er is. Je begrijpt dat ik er superblij mee ben. De eerste keer dat ik meekwam naar de Bigtwin Bikeshow zei hij tegen me: ''Als je over een half jaar nog bij mij bent, rij jij op een Harley!''

BURT MUNRO

Offerings to the God of speed

60 jaar geleden reed Herbert James 'Burt' Munro op zijn legendarische, zelfgebouwde Munro Special zijn eerste wereldsnelheidsrecord op de zoutvlakte van het net zo legendarische Bonneville. Hij overleed op 78-jarige leeftijd, maar niet voordat hij zijn eerste snelheidsrecord nog twee keer had verbeterd...

SUGAR & CASH

De super-persoonlijke Sportster van Wesley

Ieder jaar wordt er tijdens de wintermaanden bij Harley-Davidson West-Flanders een project onder handen genomen. Een tijdje geleden werd er door het werkplaatsteam een 100-years Sportster Anniversary Edition gemodelleerd naar de persoonlijke wensen van zaakvoerder Wesley Mahieu.

H-D 45 FLATHEAD

Bike4Sale

We kennen dit model als 'Liberator' vanwege de inzet van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog. Daarna bleven ze in grote aantallen achter in Europa en werden massaal gebruikt als low budget vervoermiddel. De meesten zijn dus omgebouwde legermodellen, maar deze niet.
Inhoud:
NEWS

Dark chicano gangster van marco zeeman

p.w. custom cycles

rijtest indian rogue

highneck chopper van roel kilsdonk

normandy beach race

fxdr-r van erwin schroevers

roadtrip naar mandello (It)

on the road

gsx1100 caféracer van filip vermeeren

old indians never die

rijtest kawasaki w800 vs royal enfield

techniek: road glide met stage iv kit

hardtail chopper van linda van mook

burt munro: the world's fastest indian

sporty chopper van wesley mahieu

bike4sale: h-d wl

Losse nummers bestellen. Ga naar onze webshop...

Bigtwin maandelijks op je deurmat?

Word nu abonnee!