in dit nummer

UPDATE BIGTWIN BIKESHOW & EXPO

Bij binnenkomst geen QR-code of negatieve test nodig!

Het is alweer twee jaar geleden dat we de Bigtwin Bikeshow hebben georganiseerd. Gelukkig is intussen het corona-virus redelijk onder controle en kunnen we de hallen van Expo Houten weer vullen met de mooiste choppers, custombikes en andere interessante zaken.

MODELOVERZICHT

Harley-Davidson 2021

Voorheen presenteerde Harley-Davidson jaarlijks in augustus de nieuwe modellen. Maar vanaf dit jaar is het anders en worden ze door het jaar heen geïntroduceerd.

THE BUTCHERBOY

Ronny's Harley-Davidson WLA Replica

In 2020 zou 75 jaar bevrijding uitgebreid gevierd worden. Maar helaas veroorzaakte Covid-19 een nieuwe wereldbrand. Nu deze onzichtbare vijand zich dankzij het intense vaccinatieoffensief verzwakt terugtrekt, kunnen we kennis maken met de opmerkelijke Liberators van Ronny Reniers.

BLUE ROCKZ

Fat Boy door Thunderbike

Het team van Thunderbike ontwikkelde een gloednieuwe Springer voorvork en een lichtgewicht swingarm. Twee fraaie eigen customparts die Thunderbike ook meteen in volle glorie laten uitkomen op deze Fat Boy custom voor een klant uit Griekenland.

SHOW YOUR BIKE

Black Betty van Nico Vermeir

Nico Vermeir (35) is application architect bij Inetum-Realdolmen en woonachtig in het Belgische Merchtem. Hij is inmiddels 11 jaar getrouwd met Kim en samen hebben ze zoontje Lenn van 10 jaar. Nico's hobby's zijn gitaar spelen, koken op vuur (BBQ), karate en natuurlijk zijn 'Black Betty'.

SIMPLY THE BEST!

40 jaar Electra Glide

Dirk Kesteleyn is verknocht aan het riante windscherm, luxueuze rijcomfort en de brede treeplanken van zijn Electra Glide. Voor hem is deze machine de oerechte stamvader van Harley-Davidson.

GEBRUIKTE HARLEY KOPEN?

Waar moet je op letten?

Bij het kopen van een Harley is het vaak liefde op het eerste gezicht. Maar juist bij de beoordeling kun je beter het hoofd koel houden. Vaak zie je de motor van je dromen door een roze bril en is de koop te snel gesloten. Later ontdek je zaken die je over het hoofd hebt gezien wat de pret behoorlijk kan bederven.

CAPTAIN LARRY

Zodiac eerst haar beginjaar

Deze coole chopper werd inde werkplaats van Zodiac gebouwd, als eerbetoon aan hun oprichtingsjaar 1969. Inmiddels bestaat Zodiac alweer 52 jaar en is al decennia lang een bekende fabrikant en groothandel in custom- en vervangingsonderdelen voor Harley-Davidson en American V-Twin motoren.

LOVE IT OR LEAVE IT!

Harley-Davidson Fat Bob

Van tijd tot tijd zie je ze wel eens rijden. Dan wel getransformeerd tot smaakvolle Clubstyler of grote avonturier. Maar wat maakt de Fat Bob eigenlijk zo bijzonder? We gaan dit uitzoeken en krijgen hiervoor een vurige Billiar Red Fat Bob mee van Ron de Graaf van Harley-Davidson Rotterdam/Amsterdam.

HARDTAIL YOUR SPORTY!

Chopper Brothers demo chop deel 3

In dit laatste deel gaan wij jullie verder mee nemen in het opbouwen van de gave CB hardtail sportster chopper. En op 5,6 en 7 november kunnen jullie deze CB chopper live bekijken tijdens de Bigtwin Bikeshow & Expo in Houten.

ON THE ROAD

Ook 100 euro winnen?

Heb je ergens nog een mooie, gekke en/of opmerkelijke foto die de moeite waard is om gepubliceerd te worden? Stuur 'm dan op naar redactie@bigtwin.nl

HELEMAAL DE CLUTCH KWIJT!

Makkelijker koppelen met een diafragmaveer

Een paar maanden geleden kocht ik een prachtige zo goed als originele Electra uit 1971. Geen showbike, maar een fiets waar mee is gereden. Er zat geen gaskabel op, maar ze liep. Ook miste ze de zijkoffers en wat andere kleine dingen. Ik kwam, zag en nam haar gelijk mee.

INKED ON THE ROAD

RInus en zijn Electra Glide tattoostudio

Na een rijke carrière als tatoeëerder heeft de Zeeuwse Rinus Souisa een bijzondere hobby. Hij heeft de Electra Glide van zijn overleden broer Adri omgebouwd tot rijdende tattoostudio en tatoeëert zijn klanten op plekken die voor hun bijzonder zijn.

MADE FOR THE STREETS AND TRACKS!

65 Jaar Sportster

Het is 1957, 'The Bridge On The River Kwai' gaat in première en Elvis Presley schittert in de film 'Jailhouse Rock'. De Koude Oorlog is in volle gang en de verkoop van nucleaire schuilbunkers voor gezinnen gaat door het dak. Ford introduceert de Ranchero en de eerste Fiat 500 rolt van de band. En Harley-Davidson? Die introduceerde een nieuw model: de XL Sportster!

United we ride!

The Great Relay 2021

Dat de leden van de Harley Owners Group vanuit hun gezamenlijke liefde voor hun merk tot bijzondere dingen in staat zijn was al bekend, maar toch... Toch is de wijze waarop de H.O.G. members in coronajaar 2021 de eerste editie van The Great Relay aanpakten en tot een groots succes maakten, meer dan indrukwekkend!

Stairway to heaven

De onsterfelijke sound van Led Zeppelin

Toen Led Zeppelin in november 1971 haar vierde album uitbracht, had de Britse rockband iets te bewijzen. Sinds het debuut uit 1969 was de band razendsnel beroemd geworden, maar het laatste album was maar lauwtjes ontvangen. Led Zeppelin had een ijzersterk album en een wereldhit nodig om haar naam definitief te vestigen.

GOOD VIBE

Angelo's 'over the top' Full Dresser Shovel

Mijn Shovelhead noem ik om twee redenen 'Good Vibe', zo verklaart de boomlange Angelo Marengo. ''Ten eerste omdat de motor mij een fijn gevoel geeft en ten tweede omdat ik met deze 'over the top' Full Dresser stijl een glimlach breng op het gezicht van de mensen die ernaar kijken.''

KLAAR VOOR DE TOEKOMST!

Revolution Max

In de 118 jaar tellende historie van Harley-Davidson hebben al heel wat verschillende V-twin motorblokken de revue gepasseerd. Bedenk maar een configuratie en Harley heeft het in een van haar motoren toegepast. Na de introductie van de Milwaukee-Eight voor de big twins in 2016 is nu de Revolution Max aan de beurt voor de kleinere modellen.

KING OF FLAMES

Huib maakt een Road King 'HOT'!

Een Road King ombouwen tot sportieve bagger was een uitdaging die Huib Griffioen graag aanging. Ingewikkelde canbus elektronica en minutieuze details in de afwerking laten duidelijk zijn ervaring en vakmanschap zien.

RADICALE REVOLUTIE!

Harley-Davidson Sportster S

De invoering van de Euro-5 milieueisen betekende het einde van de legendarische, luchtgekoelde Sportster. Tragisch, maar voor Harley wel hèt moment om na vele decennia van gestage evolutie een drastische stap te zetten met de ontwikkeling van een totaal nieuwe generatie Sportsters, te beginnen met de Sportster S.

SHOW YOUR BIKE

Customized Breakout Mitchel van Gestel

De Breakout is een van de luxere Harley-Davidson Softail modellen. Geen wonder dat Mitchel dit het mooiste model vindt. Hij kocht de motor nieuw bij Central Harley-Davidson en heeft 'm vorig jaar samen met Anton van Groezen volledig verbouwd.

BIKE4SALE

Klassieke Sportster

De eigenaar van deze Sportster heeft een grote collectie klassieke motoren van de meest uiteenlopende merken. De verzameling is te groot geworden en Bigtwin mag helpen om een juiste eigenaar te vinden voor deze Sportster.
Inhoud:
NEWS PAGES

UPDATE BIGTWIN BIKESHOW & EXPO

OVERZICHT HARLEY-DAVIDSON MODELLEN

SPORTSTER WLA REPLICA VAN RONNY RENIERS

BLUE ROCKZ VAN THUNDERBIKE

HERITAGE SOFTAIL CLASSIC VAN NICO VERMEIR

ELECTRA GLIDE VAN DIRK KESTELEYN

GEBRUIKTE HARLEY KOPEN

CAPTAIN LARRY VAN ZODIAC

RIJTEST: HARLEY-DAVIDSON FAT BOB

CHOPPER BROTHERS PROJECT BIKE DEEL 3

ON THE ROAD

DIAFRAGMA KOPPELING OP SHOVEL

INKED ON THE ROAD

SPORTSTER HISTORIE

PAN AMERICA IN THE GREAT RELAY

LED ZEPPELIN

FLH SHOVELHEAD VAN ANGELO

REVOLUTION MAX MOTORBLOK

ROAD KING BAGGER VAN HUIB GRIFFIOEN

HARLEY-DAVIDSON SPORTSTER S

bREAKOUT cUSTOM VAN mITCHEL VAN gESTEL

bIKE4sALE: SPORTSTER 1966
Losse nummers bestellen. Ga naar onze webshop...

Bigtwin maandelijks op je deurmat?

Word nu abonnee!