in dit nummer

Welkom in Custombike Heaven!

Update Bigtwin Bikeshow & Expo - 4 t/m 6 november - Expo Houten

Van 4 t/m 6 november is het weer zover! Dan zijn de hallen van Expo Houten gereserveerd voor de Bigtwin Bikeshow & Expo. Dat betekent dus drie dagen lang dé hotspot voor fans van Choppers, Bobbers, Clubstyle, Cruisers, Baggers, Caféracers, Classics en de bijbehorende lifestyle.

SCORPIO

US Bagger 'made in Germany'

Harleys van een uitgesproken type dat in Europa amper te zien is, rijden in het Amerikaanse Sturgis ‘en masse’ over de boulevards. Alain Vandenbrande ging er meermaals op verkenning en werd reddeloos verliefd op de bagger-style.

DARK BAGGER

Street Glide Special met audio upgrade

In 2006 bracht Harley-Davidson de eerste Street Glide uit als antwoord op de custom Bagger scene. Door de jaren heen is dit model onveranderlijk populair gebleven. Edgar gaat een week op pad met een speciale versie van de Special en geniet van ‘the sound’.

AERO GLIDE

Stef maakt kunst met Electra Glide

In de zomer van 2020 belde vriend Sjaak Klein-Heerenbrink op met de mededeling; “We zijn hier met een heel bijzonder project bezig, kom eens kijken!” Het bleek dat Sjaak niet had overdreven…

JUICE KING

Softail Chopper - deel 2

In twee artikelen neem ik jullie mee met de bouw van een cleane hardtail look-a-like softail voor Stephan. De uitdaging was om deze bike tijdens de Bigtwin beurs te gaan bouwen, maar omdat de gehele bouw wat meer tijd kost dan drie dagen, zijn wij alvast begonnen. In deel 2 neem ik jullie mee in het maken van een dikke, gestrechte Egg tank, een gaaf stuurtje en het aanbrengen van de inwendige gashendel.

THE GREAT RELAY

Ida rijdt bijna 12.000 kilometer op Pan America Special

Na het succes van de eerste editie in 2021, mocht een vervolg op The Great Relay natuurlijk niet uitblijven. Ook de editie van 2022 werd een mooi avontuur met in de hoofdrol een stoere en eigenzinnige jongedame uit het land van Pippi Langkous. Zij mocht de roadtrip maken op een gloednieuwe Pan America Special.

WITTE RAAF

Willem's Dyna Glide met Duna zijspan

“Er rijden in mijn Harley Club, Big V Twins Zwolle, drie van deze Dyna 35th Anniversary modellen”, vertelt Willem, eigenaar van deze fraaie zijspancombinatie. “Ik vind de kleurstelling erg mooi en daarnaast is het gewoon een fijne fiets om te rijden. Ik heb de motor via Lowlands Biker Store overgenomen van mijn helaas onlangs overleden clubvriend en voorganger als voorzitter van onze club, Martin.”

Viva España!

Dagboek Bikeweek Torremolinos 2022

Samen met zijn motormaat Dirk vliegt Jan van der Bor eind april naar het Spaanse Torremolinos met het voornemen daar van hun persoonlijke Bikeweek te gaan genieten. Jan houdt een dagboek bij en wij mogen meelezen…

ON THE ROAD

Ook 100 euro winnen?

Heb je ergens nog een mooie, gekke en/of opmerkelijke foto die de moeite waard is om gepubliceeerd te worden? Stuur 'm dan op naar redactie@bigtwin.nl

FLOWER POWER!

Highneck door NC Creations

‘Het moet zo min mogelijk lijken op een tandartsfiets’, was het motto bij het bouwen van Marco’s chopper. Niels van NC Creations in Vlijmen krabde zich eens achter de oren en na enkele weken van slijpen, sleutelen en lassen kwam er een extreme highneck uit de garage gerold.

ECHTE VRIENDENCLUB!

Oosterbeekse Motorclub en Mexican Gangster

De Oosterbeekse Motorclub bestaat uit 25 enthousiaste leden. En net als vele andere motorclubs hebben zij ook een eigen clubhuis. Niet zomaar een clubhuis, maar een echte pizzeria. Eigenaar Osama Elbousaily is behalve lid van de club ook liefhebber van custombikes en liet deze smaakvolle Mexican Gangster bike bouwen.

HARLEY-DAVIDSON IN 1922

Historie Harley-Davidson Motor Company

Harley-Davidson is de enige motorfabrikant ter wereld, die sinds haar oprichting in 1903 onafgebroken motoren heeft geproduceerd. Ook in 1922 rolden er motoren uit de beroemde fabriek in Milwaukee. We zijn benieuwd welke Harleys er honderd jaar geleden bij de dealers in de showroom stonden.

INBUSSLEUTELS MET BOLKOP

Handige tips voor in je gereedschapskist

Er wordt steeds meer zelf gesleuteld. We hebben ontdekt dat dit een leuk tijdverdrijf is en er bovendien een hoop euro's mee kunnen besparen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het sleutelen goed gebeurt. In de komende edities geven we handige tips over gereedschap dat het sleutelen een stuk makkelijker maakt. We beginnen de serie met handige inbussleutels.

CUSTOM IT IS!

South-East Motorcycles in the picture

Na een jaar hard werken is het nieuwe pand van South-East Motorcycles in Beugen helemaal klaar, dus kon op 3 september j.l. de 29e anniversary party uitbundig gevierd worden. Wij gingen op bezoek bij dit succesvolle Brabantse bedrijf, dat gespecialiseerd is in het bouwen van unieke Harley-Davidson custombikes.

ZODIAC STREET TWIN BATTLE

Gaaf initiatief van Gert Jan Laseur

Na ruim 25 jaar onafgebroken dragracen, besloot Gert Jan Laseur te stoppen met wedstrijden op Europees niveau. Maar het straatracen vond hij altijd onwijs leuk, dus organiseerde hij een kampioenschap voor straat-Harleys in Nederland. Geen moeilijk gedoe, maar gewoon met je straatfiets de baan op en racen. Na enige voorbereidingen was op 12 juni j.l. de eerste wedstrijd. Lees het verslag van Gert Jan Laseur...

HARLEY TO THE BONE!

De rode draad in het leven van Chiel

Chiel Jongerius rijdt al zijn hele leven Harley. We zochten hem op in het hartje van Utrecht, waar zijn werkplaats annex barretje annex museum een mooi beeld van zijn verleden en heden laten zien. Als 64-jarige is hij nog steeds dezelfde druktemaker als vroeger!

FAMILY AFFAIR

Harley-Davidson Fat Bob en Street Bob

Rivaliteit is binnen families meer regel dan uitzondering. Dat begint al bij peuters die elkaar de hersens in kunnen slaan om een blokje Duplo. Op latere leeftijd kan die rivaliteit gelukkig ook positiever uitpakken. Denk aan de gezusters Williams in de tenniswereld of de broers Van der Kerkhof en De Boer in de voetballerij. Bigtwin reporters Kris en Edgar (geen familie…) willen weten of er in de Harley-Davidson familie onderling ook sprake is van enige vorm van rivaliteit en gaan op pad met de Street Bob en Fat Bob.

LOW RIDER STURGIS

Bike4Sale

In de rijke historie van Harley-Davidson zijn vele speciale jubileum-modellen gemaakt en deze Low Rider Sturgis is daar een van. Het model is genoemd naar de bekende Sturgis Motorcycle Rally, dat jaarlijks wordt gehouden in Sturgis, South Dakota. Deze Sturgis is van modeljaar 1981 en herkenbaar aan de oranje accenten en het 1340 cc Shovelhead motorblok. Dit is ook het eerste model met beltaandrijving. Tegenwoordig zeer gewild bij verzamelaars.
Inhoud:
OVERZICHT NIEUWE H-D MODELLEN

SCORPIO BAGGER VAN ALAIN VANDERBRANDE

RIJTEST STREET GLIDE 114

AERO GLIDE SHOVELHEAD VAN STEF VAN DER BIJL

JUICE KING DEEL 2 DOOR RENE GROOT WASSINK (BCCB)

THE GREAT RELAY VAN IDA MIDFJALL

DYNA EN DUNA VAN WILLEM KOELMA

BIKE WEEK SPANJE VAN JAN EN DIRK

ON THE ROAD

HIGHNECK CHOPPER VAN MARCO

OOSTERBEEKSE MOTORCLUB

HARLEY-DAVIDSON IN 1922

SNAP-ON INBUSSLEUTELS

SOUTH-EAST MOTORCYCLES IN THE PICTURE

ZODIAC STREET TWIN BATTLE

HARLEY TO THE BONE!

RIJTEST STREET BOB VS FAT BOB

BIKE4SALE: LOW RIDER STURGISLosse nummers bestellen. Ga naar onze webshop...

Bigtwin maandelijks op je deurmat?

Word nu abonnee!