in dit nummer

ALEX' DREAM

Nikobikes bouwt chopper ter nagedachtenis

Nadat de Italiaanse Deborah Perletti haar man Alex verloor besloot zij, om het verdriet te verwerken, de motor te laten bouwen waar hij altijd van droomde. Een strakke, zeer gedetailleerde chopper op basis van een Shovelhead.

KING OF THE BAGGERS

Indian viert Amerikaanse 2022 racetitel

In de spectaculaire Amerikaanse 'King of the Baggers' raceklasse is Indian coureur Tyler O'Hara met racenummer 29 de regerend kampioen. Om het feest van de 2022 kampioenstitel compleet te maken, bouwde Indian 29 replica's van O'Hara's winnende Indian Challenger.

‘Ons Witteke’

Karakter op drie wielen

Rondsjezen met gedateerde motoren gaat volgens Serge Vernimmen immer gepaard met grenzeloos en onvoorspelbaar avontuur. Hij weet er ondertussen alles van en vertelt ons vol passie over zijn wedervaren met zijn Flathead zijspancombinatie, luisterend naar de naam ‘Ons Witteke’…

GANGSTER APE ROAD KING

Show your bike

De 61-jarige Toon Maas woont in het Noord Brabantse Andel. Hij werkt bij een fabrikant en groothandel van industrieweegschalen in Geldermalsen. Samen met zijn vrouw als duo geniet hij van het rijden met zijn handen hoog aan de Gangster Ape van zijn Road King Classic.

H-DC LIBERATOR WEEKEND

Geslaagd motorweekend in Aarle-Rixtel

Zoals gebruikelijk werd ook dit jaar het jaarlijks terugkerend H-DC Liberator motorweekend georganiseerd in het weekend voor Pasen. De zaterdag ging het evenement vergezeld met een koude wind en regen, maar op de zondagmiddag werd de regen gelukkig verdreven door een stralende zon.

BUCKET LIST BIKE

De Yamaha XS650 van Simon

Op de bucket list van Simon Horsburgh stond helemaal bovenaan het helemaal zelf bouwen van een motor. Hoefde niet sensationeel te zijn met een voorvork van 2 meter of een achterband van een halve meter breed, maar gewoon een motor die er goed uit ziet en behoorlijk rijdt. De Engelsman ging aan de slag en kon uiteindelijk het zelf bouwen van een motor van zijn bucket-list’ schrappen.

ON THE ROAD

Ook 100 euro winnen?

Heb je ergens nog een mooie, gekke en/of opmerkelijke foto die de moeite waard is om gepubliceerd te worden? Stuur 'm dan op naar redactie@bigtwin.nl. Zet erbij waarom, waar en wanneer de foto is genomen. Vergeet ook niet je naam erbij te vermelden. Wij belonen iedere Hot Shot foto van de maand met 100 Euro!

SHEENE TRIBUTE

Dave Willems verbouwt een waterbuffel

Dave Willems staat bekend als custombouwer met veel affiniteit voor Harleys. Jaarlijks rollen er enkele H-D Specials van een hoge showkwaliteit uit zijn werkplaats. Maar de man blijkt over verborgen talenten te beschikken! Deze keer bouwde hij geen Harley chopper, maar een caféracer op basis van een Japanse Suzuki GT750 ‘Waterbuffel’

BACK IN BLACK

Marco gaat voor clean & simple

Na een tijd op een opvallende longbike van een Amerikaanse bouwer te hebben rondgereden, werd Marco's verlangen naar een simpele, bescheiden old skool chopper steeds sterker. Alsof het zo moest zijn, kwam er een hardtail Sportster op z’n pad, die precies aan alle wensen voldeed! Nu, twee jaar later, ziet deze chopper er toch weer anders uit.

OPEN HOUSE MOTOR SALOON

Het was weer ouderwets gezellig

Het team van Harley-Davidson dealer Motor Saloon in Amersfoort kan tevreden terugkijken op een prachtig Open House weekend. Honderden en honderden klanten en bezoekers reden af en aan. En, zoals gebruikelijk, was er weer heel veel te zien en te doen!

THE HOPE

Wolfgang transformeert Sportster

In het verleden hebben we al vaker scramblers op basis van een Sportster gezien, maar wat Wolfgang Mayerl in het Oostenrijkse Ardning hier laat zien, is echt wel ‘next level’! Met zijn bedrijf Mayerl Motorcycles (MM) transformeerde hij een Sportster tot ‘The Hope’.

JOHNNY CASH

Sociaal bewogen superster

Ring Of Fire, I Walk The Line, Folsom Prison Blues; het zijn stuk voor stuk onvergetelijke classics. Johnny Cash wist miljoenen mensen aan te spreken met zijn diepe warme stem en een voordracht waarin opstandigheid en berusting om voorrang strijden. Begin jaren zestig was ‘The Man In Black’ een superster. Een rol waarin hij zich niet erg comfortabel voelde.

OPEN EN CLEAN

G&M Choppers bouwt Triumph bobber

Mischa van der Laar uit Haarlem kocht deze de motor als 70-er jaren chopper. Aan Ger Voetman van G&M Choppers vroeg of hij er een mooie bobber van wilde maken in retro stijl. “Hij had een voorbeeld, maar uiteindelijk zijn we daar wel van afgeweken, met hoe dan ook een mooi eindresultaat!”

KRAAMKAMER VAN DROOMMOTOREN

Opening Back Corner Custom Bikes (BCCB)

Met gepaste trots en goed gestemde weergoden opende René Groot Wassink op zondag 23 april j.l. de deuren van zijn nieuwe pand. Honderden gasten maakten hun opwachting, waarvan de meesten in Zutphen arriveerden op choppers en custombikes. Precies de motoren waar zijn bedrijf Back Corner Custom Bikes zich volledig op richt.

SOFTAIL HERITAGE MEXICAN STYLE

Bike4Sale

De Softail modellen lenen zich bij uitstek om te customizen. De achterschokdempers zijn onzichtbaar onder het frame geplaatst. Zo krijg je een mooie strakke lijn met de looks van een klassiek hardtail frame. Deze Mexican style cruiser heeft stoere big spoke wheels met whitewall banden en een superlange uitlaat met fishtail. Dit is zo'n bike waar iedereen zijn hoofd voor omdraait en zeker niet misstaat in een bikeshow.
Inhoud:

NEWS

MEMORY SHOVELHEAD CHOP DOOR NIKOBIKES

INDIAN BAGGER RACER

WLA MET ZIJSPAN VAN SERGE VERNIMMEN

ROAD KING CLASSIC VAN TOON MAAS

H-DC LIBERATOR WEEKEND

YAMAHA XS650 CHOPPER VAN SIMON HORSBURGH

ON THE ROAD

SUZUKI GT750 CAFERACER DOOR DAVE WILLEMS

TWISTED CHOPPER VAN MARCO VAN GEFFEN

OPEN HOUSE MOTOR SALOON

H-D LOW RIDER ST DOOR MOTOR SALOON

BEST SCRAMBLER DOOR MAYERL MOTORCYCLES

SINGER-SONGWRITER JOHNNY CASH

TRIUMPH BOBBER DOOR G&M CHOPPERS

OPENINGSFEEST BCCB IN ZUTPHEN

BIKE4SALE: SOFTAIL MEXICAN STYLE
Losse nummers bestellen. Ga naar onze webshop...

Bigtwin maandelijks op je deurmat?

Word nu abonnee!